Találatok: 4484

"ÚGY ÉLJ A MÁBAN, HOGY NE FELEJSD MÚLTAD, DE BIZAKODVA FODULJ A JÖVŐ FELÉ"(anonimus)

Tisztelettel Barátaink, Honfitársaink!"

A Telecskai-dombok tetején, Bácsgyulafalva központjában nyúlik a magasba a magyarok 

Nagyasszonya római katolikus templom. Megépítésének és felszentelésének 110 éves évfordulóját ünnepeltük 2008-ban, csakúgy, mint őseink idetelepülésének, vagyis falunk alapításának 125-ik évfordulóját. Nemes célból fordulunk Önökhöz, a Forrás Alapítvány nevében, melyet mi bácsgyulafalvi polgárok 33-an hoztunk létre, elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy pénzeszközöketgyűjtsünk templomunk tatarozására, felújítására, a helyi egyházközösséggel együttműködve. Az idő vasfoga megtette hatását, hulló vakolat, beázó tetőszerkezet, mind felújításra vár. Emunkálatok összköltsége fölülmúlja e kis közösség lehetőségeit.Realitás sajnos az, hogy az elmúlt évtizedek politikai-gazdasági-háborús viharaiközösségünket teljesen elszegényítette, létminimum határára sodorta. Lelkünket, tenniakarásunkat azonban nem tudta megtörni, így megkezdtük templomunk felújítási munkálatait,annak ellenére, hogy a szükséges pénzeszközök csak töredéke állt rendelkezésünkre.Idáig az egyházközösség a hívők általi adományokból 240.000,00 dinár összeget tudottösszegyűjteni. Segítséget nyújtott Zombor Város a költségvetéséből 500.000,00 dinárösszeggel, valamint Vajdaság Autonóm Tartomány - Tartomány Jogalkotási, Közigazgatási ésNemzeti Kisebbségi Titkárság is hozzájárult 600.000,00 dinárral terveink kivitelezéséhez.A felújítási munkálatok meghatározott szakaszokban történnek és a feladatok folytonosságaelsődlegesen attól függ, hogy a szükséges pénzeszközöket hogyan tudjuk biztosítani.A felújítás első szakasza befejeződött, a templom homlokzata és tornya a fent említettadományokból, és támogatásoknak köszönhetően megújult. A következő lépés a templomtetőszerkezetének a felújítása.Mint már említettük Alapítványunk elsődlegescélja, hogy pályázatok útján idehaza, azanyaországban és külföldön is megpróbálja a hiányzó pénzeszközöket összegyűjteni.

Természetesen szívesen fogadjuk minden segítőkész ember adományát, akik számára a szülőfalu,a bácsgyulafalvi Magyarok Nagyasszonya plébániatemplom jelenti a múltat: - elődeinkáldozatos munkáját, s egyben a jövőt is, hogy ezeket az értékeket megőrizzük, s utódainknaktovábbadjuk. Igaz eredmény csakis összefogással érhetjük el.Nagy segítséget jelent már az is, ha a lehetőséghez mérten, környezetünkben, ahol élnek,idehaza vagy külföldön, megpróbálnak más támogatókat is találni kitűzött feladatunkmegvalósításához.Tudjuk, s hiszünk benne, hogy mindezt nagy és nemes cél szolgálatában tesszük.

Alapítványunk munkájáról, céljairól bővebb információval a 00381-25/864-001, 00381-25/864-026 telefonszámokon, vagy pedig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen szolgálunk.

Támogatásukat a Forrás Alapítvány bankszámlájára fizethetik be:

Szerbiában: dinárban: 325-9500700014221-18 OTP Bank
Külföldön: euróban: 325960170004813218 OTP Bank
dollárban: 325960270004813213 OTP Bank

Előre is köszönjük erkölcsi és anyagi támogatásukat.

Tisztelettel,
Bácsgyulafalva

Krizsán József a Forrás Alapítvány
közgyűlésének elnöke

Kormányos István 
a Forrás Alapítvány
kuratóriumának elnöke

Info
Bácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió
Menü
Időjárás