Zombor és környéke digitális jel nélkül maradt?

2015. május 18.
Írta: Keszég Kornél Találatok: 4328

Lekapcsolták a zombori analóg leadókat, de a város területén a tv képenyője fekete, azzal az információval, hogy nincs jel. Bácsgyulafalvát fedi a szabadkai leadó, jobb erősítős antennával elfogadható a vétel.

 Szabadka, Zombor és Nagykikinda térségében megtörtént a digitális átállás. Viszont Zombor és Nagykikinda körzetében még nem kezdődött meg a digitális jel sugárzása. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Zombor környékén fekete a képernyő. A szabadkai leadó UHF 47-es csatornáról sugározza a következő csatornákat: RTS1, RTS2, RTS DIGITAL, RTS HD, PINK, PRVA, B92, HAPPY, STUDIOB, BELLE AMIE, RTV1, RTV2.

A digitalizacija honlap információja szerint is csak a szabadkai Vörösfaluban üzemel digitális jelsugárzás. Érdekességképp a cikk írásakor még mindig elérhető analóg a szerb televízió egyes csatornája Szabadkáról, a többit lekapcsolták.

Zomborban a Pink, Prva, B92, RTV1, RTV2-nek üzemelt kisebb teljesítményű leadója. Ezek lekapcsolását követően még nem aktiváltak egy digitális leadót sem. A szabadkai leadó a digitalzacija honlap térképe szerint nem fedi Zombort és környékét, a Crveni cot leadó Nyugat-Bácska déli részét, Hódság község területét fedi, Sztapár után gyengül a jel, s el is veszik.

Senki nem kérdezi, miért nem üzemel a zombori leadó? Miért sötét a képernyő?

 

Info
Bácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió
Menü
Időjárás