Három nyertes pályázat

2015. június 30.
Írta: Keszég Kornél Találatok: 4808

A nemrég alakult KAPOCS bácsgyulafalvi ifjusági szervezet Zombor város pályázatán három programmal pályázott s mindhárom nyertes lett, társfinanszírozású. Ennek apropóján kerestem meg és kérdeztem Búr Arnoldot, a szervezet elnökét a szervezet alakulásáról, eddigi tevékenységükről, s ezévi terveikről.

- Mikor, hogy alakult a szervezet? Hány tagot számlál?

A szervezet december végén alakult, kb. 30-40 tagot számlál ebből 20 aktív tagunk van.

- Eddigi tevékenységeitek, megvalósított programok?

Nem hivatalosan már jóval régebb óta létezünk, csak akkor úgy hívtuk magunkat, hogy önkéntesek kis csoportja. Két rendezvény szól a nevük mellett, az egyik még 2 éve búcsúkor került megrendezésre, a másik pedig szintén 2 éve karácsonykor. Ezután egy évre rá lettünk ismét aktívak, amikor a futballpályát és a sportot próbáltuk feléleszteni több-kevebb sikerrel. Majd tavaly ennek megkoronázására megtartottunk egy pályaavató ünnepséget, ahol megünnepelhettük azt, hogy ilyen kevesen ekkora munkát is véghez tudtunk vinni. A Kapocs szervezeten belül folytatva a munkálatokat kint a futballpályán leraktunk 5 padot, amit szintén mi készítettünk el, (az anyagot a HK adta), valamint elkezdtük egy kinti WC kiépítését, hogy emberek módjára fogadhassunk külföldi vendégeket, mert igen tervben van az is. Első akciónk a majális rendezvény megszervezése volt, amiből sokat tanultunk, és a nyárra tervezett újabb rendezvényeknek már nagyobb tapasztalatokkal vághatunk neki.

- A nyertes pályázatokról mesélnél bővebben?

Kapocs három pályázatra adott be kérvényt, és mind a három nyertes lett. Két egynapos rendezvényre kaptunk 20.000-20.000 dinárt, valamint egy ifjúsági központ létrehozására 87.000 dinárt.

- Tervek erre az évre?

Terveink erre az évre ezen pályázatok megvalósítása, az ifjúsági központ létrehozása, a futballpályán lévő munkálatok befejezése, és ha még lesz erőnk és kedvünk összehozunk 1-2 bulit is az évben.

Info
Bácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió
Menü
Időjárás