ÖTÖSFOGAT Bácsgyulafalván (2018)

2018. április 21.
Írta: Keszég Kornél Találatok: 92

Az Ötösfogat idei műsorán, Bácsgyulafalva, Bezdán, Csonoplya, Nemesmilitics és Zombor műkedvelői hagyományosan egy közös műsor erejéig ötösfogatba szerveződtek, és mint ahogy valamikor a vándorszínészek, bejárják ezeket a településeket, játszanak, énekelnek, táncolnak. Teszik ezt a saját örömükre és mindannyiunk szórakoztatására. .

Ám az Ötösfogat célja itt Nyugat-Bácskában nem csupán csak a szórakoztatás, hanem a hagyományaink ápolása, kultúránk megőrzése, a barátkozás, az ismerkedés és a az együttlét örömének a megélése is.

Az öt magyar művelődési egyesület fiataljai különböző műfajokban mutatkoztak be ki-ki kedve és tehetsége szerint. A közönség szeretettel fogadta a tarka összeállítást, igyekezetüket tapssal, mosollyal, derűvel és jutalmazzák!

Ebben az évben is változatos, hagyományápoló, fiatalok izlésvilágát bemutató műsort készített az öt amatőr magyar művelődési egyesület. Mondhatni kizárólag fiatalok által bemutattott műsorban megtalálható volt rövid jelenet, szavalat, ének, modern tánc mint a hagyományápoló néptánc, dalok, és népi hangszer muzsika.

A műsor kezdetén, felléptek az egyesület új csoportjai a kis citerások és a kis illetve középcsoportos néptáncosok. Ők csak a hazi közönség előtt mutatták be tudásukat.

Az idei Ötösfogat bácsgyulafalvi fellépői a két szavalónk, Váci Mihály: Még nem elég című versét Kerepesi Enikő tolmácsolásában, míg Ady Endre: Elbocsátó szép üzenet című versét Hajnal Rékától hallhatta a közönség.

A Vackor tánccsoport az Egy ingem, egy gatyám címmel somogyi táncokkal mutatkozott be. Koreográfusuk és tanítómesterük: Savelin László, csoport tagjai: Balog Melánia, Cene Friderika, Hajnal Anikó, Hajnal Lívia, Kabók Dianna, Németh Kamilla, Rómity Fanni, Tóth Botond és Varga Virág.

Somogyi népdalokat adott elő a Híres húros banda: Balog Melánia, Bese Krisztofer, Cene Friderika, Hajnal Lívia és Rómity Fanni. Felkészítőjük és oktatójuk: Sörfőző Andor.

Fotók: Ispánovics József készítette a bezdáni fellépés során.

KÉPGALÉRIA

Info
Bácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió
Menü
Időjárás