ÚJVIDÉK: Szólj, síp, szólj! + VIDEÓ

2018. április 22.
Írta: Keszég Kornél Találatok: 138

Mintegy 600 kis népzenész és énekes gyűlt ma össze az újvidéki rádió M-stúdiójában, ahol már 33. alkalommal szervezik meg a Szólj, síp, szólj! népzenei vetélkedőt.

Az idén Kárpátaljáról, Moldvából és Horvátországból is érkeztek vendégek a vetélkedőre. A nagymúltú vetélkedőre az idén több mint 100 műsorszámot jelentettek be Vajdaság egész területéről. A zsűri szerint a vetélkedő szakmailag igen magas szintre jutott.

A bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületet két citeracsoport képviselte a vetélkedőn. A fiatalabbak a Húrhangos Együttes Telecskai dalokat, az idősebbek a Híres Húros Banda Somogyi dalokat adott elő. Mindkét csoportot Sörfőző Andor készítette fel.

Fábri Ivánovics Tünde, zsűritag: „A gyerekek gyönyörűen énekelnek, nagyon sok hangszeres van, hegedűsök, citerások, furulyások, tamburások.”

A hattagú zsűri népi ének és népzene kategóriában külön értékelte a szólistákat és a csoportokat is.

Szabó Gabriella, a Szólj, síp, szólj! vetélkedő szervezője: „Amin szeretnénk hamarosan változtatni, az az, hogy értékeléseket kellene valahogy kieszközölni, mert itt a nap folyamán arra már nincs idő, hogy a zsűri leüljön nyugodtan, kényelmesen a felkészítőkkel és elbeszélgessen, viszont erre szükség volna.”

A kis népzenészek arany, ezüst és bronz minősítést kaptak. A díjkiosztó ünnepség a határon túli vendégek bemutatkozásával ért véget.

Info
Bácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió
Menü
Időjárás