SZENTTAMÁS: Bácsgyulafalvi Híres Húros citeraegyüttesé az aranycitera

2018. május 12.
Írta: Keszég Kornél Találatok: 75

A legkiemelkedőbb Aranycitera-díjat az idén a szenttamási Molnár Zsolt, a bácsgyulafalvi Híres Húros citeraegyüttes, illetve a muzslyai Szalma Árpád és a Kisbanda citerazenekar érdemelte ki.

Több mint 100 gyerek vett részt idén a 23. Aranycitera vetélkedőn Szenttamáson. A versenyzők 11 településről érkeztek a Jovan Jovanović Zmaj iskolába, ahol 19 műsorszámot véleményezhetett a szakzsűri.

Citeramuzsikától volt hangos szombat délután a szenttamási iskola előcsarnoka. A fellépők izgatottan várták, hogy a szakembereknek és zenésztársaiknak bemutathassák tudásukat. A színpad mellett levő tantermekben is nagy volt az izgalom: hangoltak, öltöztek és énekeltek a gyerekek. Pálinkás Heléna, Búzavirág citeracsoport, Temerin: „Másodszorra vagyok itt, de van néhány ismerősöm, aki többedszerre jött el, és nagyon szeretünk részt venni, mert kedvesek velünk, és sok barátot szerzünk, és jó így csoportosan játszani akár verseny után is a többiekkel.”

A vajdasági citerások találkozóját 23 évvel ezelőtt a szenttamási Citerabarátok Klubja indította el, utána pedig a Gion Nándor Kulturális Központ karolta fel a rendezvényt

Az általános és középiskolás citerások idén 19 műsorszámot mutattak be a zsűrinek. Borsi Ferenc, zsűritag, népzenetanár, Magyarország: „Valójában egy valós intézmény nélküli műfajról van szó, tehát amatőr berkekben él és virágzik most már több évtizede ez az ágazat, tehát azt jelenti, hogy akik ezen a területen dolgoznak kitartóak és lelkiismeretesen végzik a munkájukat. Hála Istennek van utánpótlás, és nagyon lelkes, magas színvonalú produkciókat láthattunk.”

A bácsgyulafalvi Híres Húros csoport tagjai: Cene Fiderika, Rómity Fanni, Hajnal Lívia, Balog Melánia, Bese Krisztofer.

Info
Bácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió
Menü
Időjárás