HOVA TOVÁBB? Pályaválasztás előtt a gyulafalvi nyolcadikosok

2018. június 10.
Írta: Keszég Kornél Találatok: 278

Ez év május utolsó napján ballagtak el a bácsgyulafalvi Kis Feenc Általános Iskola nyolcadikosai, számszerint tizenketten.

Horvát Tímea magyartanárnő volt az osztályfőnökük három éven keresztül. Hatodikban vette át az osztályt Dujmovics Máriától. Tímea tanárnőnek osztályfőnökként ők voltak az első osztálya.

Arra a költői kérdésre, hogy ki hol szeretné folytatni a tanulmányait, már néhányan határozott választ tudtak adni.

Cene Friderika kitűnő tanuló sikeresen felvételizett a szegedi közgazdasági és turisztikai szakközépiskolába. Számára már nincs nagy tétje a kisérettséginek, a felvételi előtti nagy izgalomnak.

A generáció diákja Szalai Benjámin szintén sikeresen felvételizett a zentai tehetséggondozó gimnázium informatika szakára, ő Zentán folyatatja tanulmányait.

Varga Virág szintén sikeresen vette a felvételi nehézségeit a zentai Bólyai Tehetséggondozó Gimnázium képzőművészeti szakára.

A többi diák számára a kisérettségin elért eredmények, valamint az általános iskolai erdmény összege fogja a középiskolai rangsort megadni.

Ebben az évben 25% több hely van a délvidéki középiskolákban, mint amennyi ballagó diák a nyolcadikban.

Ennek ellenére a diákok többsége még mindig dillémázik hova tovább.

Az előző években a diákok egyharmada Zomborba, egyharmada Topolyára ment, egyharmada pedig a többi városokban folytatta tanulmányait.

A ballagó diákok Zomborban elvégezték a továbbtanuláshoz szükséges orvosi vizsgát.

A kisérettségit követően kitöltötték a kivánságlistát, az elért pontszámaik után rangsorolja őket.

A kisérettségit és az iratkozást követően kiderül, hogy mindenkit arra a szakra vettek-e föl, amelyikre szeretett volna bejutni. Sok sikert a ballagó diákoknak!

Info
Bácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió
Menü
Időjárás