BÁCSGYULAFALVA: Topolyai busz nélkül

2018. szeptember 20.
Írta: Keszég Kornél Találatok: 3254

A falu és a közösségi közlekedés elindulása óta először nincs közvetlen buszjárat Topolyára

A bácsgyulafalvi középiskolás diákok szervezetten autóval utaznak Topolyára a középiskolába a tenévkezdés óta.

A Topolatrans utazási vállalat csődbejutása óta gyakorlatilag teljesen leépült Topolya község autóbuszos közösségi közlekedése. Több magánvállalkozásnak adta ki a község a különböző járatokat.

Tavaly úgy kezdődött meg a tanév, hogy Bácsgyulafalvára nem jött ki a busz, kifogásolva, nem tartozik a községhez a falu. Majd néhány hét után megváltoztatták a döntésüket és a teljes tanév alatt közlekedett Bácsgyulafalvára busz.

Szemptembert a Topolyára utazó középiskolások szülei izgatottan várták, lesz-e busz Topolyára. Jött az előző évben bevett gyakorlat, a falutól 4 km-re levő településig elvileg közlekedő busz nem közlekedik Bácsgyulafalvára. Hasonló a kifogás, mint az előző évben, nem tartozik a település Topolya községhez, így ők nem is adhatják ki Bácsgyulafalváig a járatot. De akkor hogy tehették ezt meg az előző évben?

A HK Tanácsa nyílt levélben fordult Topolya község elnökéhez, felvette a kapcsolatot az utaztatási vállalattal is. A szülők a Magyar Nemzeti Tanácshoz is fordultak segítségért, a megoldás elmaradt. A szülők alkalmi megoldást találtak, autóval utaznak a diákok számszerűen nyolcan, a kilencedik bennt lakik Topolyán.

Remélhetőleg változni fog a helyzet, s Topolya község vezetői és a Magyar Nemzeti Tanács vezetői is meghallgatják a gyulafalviak kérelmét.

Info
Bácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió
Menü
Időjárás