Második díjat nyertek a bácsgyulafalvi színjátszók+VIDEÓ

2020. október 12.
Írta: Vajdasági RTV Találatok: 3199

A bácsgyulafalvi Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesület színjátszó csoportja második helyet ért el a 7. ómoravicai Diákszínjátszó Találkozón. A versenyt a járvány miatt online tartották meg.

A bácsgyulafalvi Rontom, bontom, alkotom elnevezésű színjátszó csoport a Kő és a kocsisok című bolgár népmesét vitte színpadra Vörös Imelda szabadkai színésznő vezetésével.

Vörös Imelda: Több mesét olvasok fel a gyerekeknek, ők maguk választják ki, hogy melyik mesét szeretnék, utána pedig megbeszéljük azt, hogy ez a mese hány jelenetből áll, hány képből áll, és akkor mindenki játszik mindent. Ekkor nagyon figyelek, és megpróbálom megragadni azokat a dolgokat, amik igazán közel állnak hozzájuk, és ami belőlök jött ki igazából. Természetesen én határozom meg utána, hogy mi marad és mi nem, de az mindig nagyon nagy siker, ha ott van az ő saját kreativitása benne.

A 13 fős csapat többségét óvodások és kisiskolások alkotják. Kabók Hanna az éneklést és vermondást szereti a legjobban.

Kabók Hanna: Örülök a sikernek, és a kedvencem, ami nagyon tetszett az az, hogy, amikor énekeltünk, mert az nagyon jó volt, amikor együtt élnekeltünk, meg elmondtuk a verseket.

Zsiga Noelnek nagyon tetszenek a közös játékok.

Zsiga Noel: Azért vagyok ennek a tagja, mert a testvérem is járt erre, és azt mondta, hogy nagyon jó, és anyukám mondta, hogy felrakták Facebookra, hogy lehet jelentkezni, mondtam akkor, hogy szeretnék menni, és akkor én eljöttem, és akkor nekem nagyon megtetszett.

Bár Bácsgyulafalva földrajzilag mind Zombortól, mind Topolyától messze esik, a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Egyesületben mindent megtesznek azért, hogy életben tartsák a kultúra lángját.

Vörös Imelda: Ez a csoport 2019-ben alakult, főleg testévekből áll, mert Bácsgyulafalva nem egy, nagy település, de nagyon kevés gyerek maradt már, és annak örömére, hogy az előző csoport milyen szép eredményeket ért el, ők is szerettek volna tovább együtt lenni, vagyishogy együtt lenni, játszani. Egy népmesével kezdtünk, és ezt kombináltam a Wass Albert szövegekkel, elkészültünk egy hét alatt, és ezt a felvételt küldtük el Moravicára. Először vettünk részt ilyen fesztiválon, hogy online értékelik a munkánkat. A nyári táborunk elmaradt, ez az első találkozásunk, egy kicsit ünnepelünk, egy kicsit együtt vagyunk , megpróbáljuk felmelegíteni mindazt amit eddig csináltunk.

Az elmúlt években a bácsgyulafalvi színjátszók már három alkalommak képviselték Vajdaságot Magyarországon a Weöres Sándor Országos Színjátszó Találkozón.

Info
Bácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió

Bácsgyulafalvi TelevízióBácsgyulafalvi Televízió
Menü
Időjárás